zaterdag 12 juli 2014

Steve McCurry: Voorbij de camera


Large Cover Image"The iconic photographs" van Steve McCurry vind ik het mooiste fotoboek dat ik in bezit heb en ook dat ik ken. In dit boek staat een overzicht van de foto's die McCurry in de afgelopen 30 jaren heeft gepubliceerd.

"Voorbij de camera" is het nieuwste fotoboek van McCurry. In dit boek staan de verhalen achter de foto's. Er staan behalve een aantal van zijn mooiste foto's ook andere documenten in zoals: paspoortpagina's, treinkaartjes, dagboekbladzijden. In 14 hoofdstukken wordt een overzicht van het werk van McCurry gegeven.

McCurry begon zijn carriëre als persfotograaf voor een plaatselijk dagblad in Amerika. Dit was niet wat hij zocht. In 1978 kocht hij een ticket naar India en nam honderden fotorolletjes mee. Hij werd bekend door de foto van Sharbat Gula, een Afghaans meisje van 12 in een vluchtelingenkamp. Verder reisde hij ontzettend veel, zo is hij alleen al 80 keer in India geweest.

McCurry is vooral bekend om zijn prachtige portretfoto's, meestal gemaakt in Azië. In "Voorbij de camera" staan een aantal van de mooiste portretfoto's die McCurry gemaakt heeft. Verder biedt het boek voor diegenen die "The iconic photographs" al in hun bezit hebben niet zoveel nieuws.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten