woensdag 13 augustus 2014

Craig Thompson: Een deken van sneeuw


Large Cover Image"Een deken van sneeuw" is een autobiografisch liefdesverhaal van de Amerikaanse striptekenaar Craig Thompson.

Craig groeit samen met zijn jongere broer Phil op in een gelovig gezin. Op school worden ze allebei gepest. Thuis uiten ze zich vooral door te tekenen.

Op een kerkkamp ontmoet Craig Raina met wie hij vriendschap sluit. Als het kamp afgelopen is sturen ze elkaar brieven. Raina belt op om te zeggen dat haar ouders gaan scheiden en vraagt of Craig langs wil komen. Hij krijgt toestemming van zijn ouders en gaat voor 2 weken op bezoek bij Raina en haar familie, de geestelijk gehandicapte Ben en Laura.

De 2 weken zijn een hoogtepunt in Craigs leven tot dan toe. Ze worden verliefd en hebben het prettig samen.

Als Craig weer thuis is belt Raina en zegt ze dat het niets kan worden vanwege de grote afstand. Craig is verdrietig en vernietigt haar spullen, behalve de deken die Raina voor hem heeft gemaakt.

"Een deken van sneeuw" is een mooi getekend boek dat goed weergeeft hoe kinderen verstikt worden door de dwang van het geloof. Het is niet zo mooi getekend als zijn latere boek "Habibi" maar het verhaal vind ik beter.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten