vrijdag 29 augustus 2014

Hans Warren: Geheim dagboek 1942-2001


Small Cover ImageHans Warren was een homofiele Zeeuwse dichter die behalve door zijn gedichten en zijn werk als recensent voor de Zeeuwse Courant vooral bekend geworden is als schrijver van het "Geheim dagboek", een 22-delige serie dagboeken van in totaal zo'n 6000 blz die 60 jaar beslaan en waarin hij zijn hele ziel en zaligheid heeft gelegd.

Ik heb al eerder een eerdere selectie uit zijn dagboeken gelezen "Om het behoud der eenzaamheid ****" over de jaren 1941-1981 en ook heb ik zijn complete dagboeken al twee keer in zijn geheel gelezen. Het mag gezegd worden, ik ben een fan.

"Geheim dagboek 1942-2001" bevat een bloemlezing van een kleine 370 blz uit de hele serie. Er is gekozen voor vooral wat langere fragmenten en de nadruk ligt duidelijk op de passages die betrekking op het liefdesleven van Hans Warren hebben. Vooral de herenliefde komt uitgebreid aan bod.

Andere onderwerpen die in het complete dagboek uitgebreid voorkomen zoals: besprekingen van literaire werken, de duiventeelt, de natuur, het verzamelen van antiek, lekker eten en drinken, het bezoek aan talloze musea komen in deze bloemlezing veel minder uitgebreid ter sprake. Toch geeft deze bloemlezing een afgewogen beeld van de hoogtepunten uit het leven van Hans Warren. Voor de wat meer alledaagse gebeurtenissen leest men de gehele dagboeken reeks.


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten