donderdag 27 november 2014

Enkele aantekeningen bij het Geheim dagboek van Hans Warren

De aantekeningen in dit nulde deel van "Geheim dagboek" beslaan 18 augustus 1939, de dag dat de mobilisatie werd afgekondigd en 10-17 mei 1940, de eerste oorlogsweek, voorafgegaan door een voorwoord van Joost Zwagerman over alle tot dan toe verschenen delen.
Hier is Warren pas aan het begin van zijn indrukwekkende dagboek, zijn echte vorm vindt hij pas later. Toch hoort het bij de serie. ( )

In dit eerste deel van Hans Warrens "Geheim dagboek" staat zijn liefde voor Sybille centraal. Hans weet eigenlijk wel dat hij homo is, maar probeert toch een relatie met een vrouw op te bouwen. Veel succes lijkt die poging niet te hebben. Verdere hoogtepunten uit dit deel zijn een bezoek aan Jac Thijsse die Warren als zijn mentor beschouwt en een beschrijving van een bruiloft. ( )
   
In dit achtste deel van "Geheim dagboek" gebeurt niet veel. De kinderen groeien op, Hans houdt duiven en samen met Mabel besteedt hij veel geld aan het kopen van allerlei antiek. Dit deel is minder boeiend dan de voorgaande delen. ( )

Met het verschijnen van dit 21e deel is de serie geheim dagboek van Hans Warren compleet. Ik heb alle delen gelezen en ben er zeer van onder de indruk. Warren beschrijft zijn persoonlijke leven met oog voor detail en in een goede stijl. Veel voorkomende onderwerpen zijn: zijn sexleven, lekker eten, de natuur, zijn kunstverzameling en het onophoudelijke museumbezoek.
In dit deel zet de aftakeling pas echt goed in, Warren heeft allerlei klachten van huidkanker tot en met het regelmatig in zijn broek poepen. ( )
   2 opmerkingen:

 1. Beste Erik,
  Ik ben op zoek naar alle delen van Hans Warren dagboek, enig idee waar die nog verkrijgbaar zouden zijn????
  Bedankt alvast
  Lucas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lucas, toevallig heb ik de complete set te koop. Je mag hem hebben voor 250 euro. Met vriendelijke groeten, Erik

   Verwijderen