zondag 21 december 2014

Books of the Century


Product DetailsOp het WorldWideWeb is het boekenarchief van de New York Times met zo'n 50.000 recensies het beste en meest uitgebreide overzicht van informatie over boeken dat er is. Sinds 2000 ontvang ik iedere week een e-mail met daarin informatie over nieuw verschenen boeken. Ook lees ik af en toe oudere artikelen om ideeën op te doen voor nieuwe boeken om te lezen. De recensies zijn vrijwel altijd goed geschreven, bieden veel informatie en zijn niet te lang (gemiddeld 2 A4-tjes).

In 1997 bestond de "Book Review" van de New York Times 100 jaar. Deze gelegenheid werd aangegrepen om de oude jaargangen door te bladeren en daar een flinke hoeveelheid boekrecensies, essays en interviews uit te halen om daar een boek mee te vullen. Het boek is voor een veellezer als ik zeer onderhoudend, enerzijds om te lezen wat er is geschreven over boeken die ik ook heb gelezen en anderzijds om ideeën op te doen voor nog te lezen boeken. Omdat de stukjes maar een paar blz beslaan leent het boek zich goed om er iedere dag een halfuurtje in te lezen. 

Een waarschuwing: de mensen van de "Book Review" zijn zeer geletterd en gebruiken veel moeilijke woorden. Voor de leesfanaat!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten