woensdag 17 december 2014

J.M. Roberts: A history of the 20th century


Product DetailsNa zijn "History of the world *****" en "History of Europe ****" heeft Roberts een nieuw overzichtswerk geschreven. Ditmaal behandelt hij de geschiedenis van de 20e eeuw.

In feite is "History of the twentieth century" een revisie en uitbreiding van de desbetreffende hoofdstukken uit "History of the world". Er komen dus nogal wat zinsnedes in voor die letterlijk in een of beide van voorgaande werken stonden. Toch is dat niet erg, het boek geeft een uitgebreid van met name de politieke geschiedenis van de vorige eeuw.

Evenals zijn voorgaande boeken is het zeer toegankelijk en makkelijk leesbaar. Aanbevolen!  

  

2 opmerkingen:

  1. Dus als ik het goed begrijp is het zo dat als je zijn History of the world leest, je de andere twee ook al te pakken hebt omdat grote delen van die boeken uit dat eerste boek komen? (zo kan een mens de boekenplank wel vol krijgen :-) )

    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Bettina, dat heb je goed begrepen! Het geldt overigens vooral voor "A history of Europe", dat volgens mij niets nieuws bevat. Zijn "A history of the 20th century" is veel uitgebreider dan de desbetreffende hoofdstukken uit "A history of the world", maar volgens mij vertelt hij toch in essentie hetzelfde verhaal met veel meer woorden. Groetjes, Erik

    BeantwoordenVerwijderen