vrijdag 19 december 2014

Tim Haines: Op stap met dinosauriërs


Op Stap Met Dinosauriers"Walking with dinosaurs" is de meest ambitieuze en duurste documentaireserie die de BBC ooit heeft gemaakt, de kosten bedroegen 20 miljoen gulden.

Vanuit bijna niets (een paar fossielen) is geprobeerd om een compleet beeld te geven van hoe Dinosauriërs mogelijk geleefd kunnen hebben, in de traditie van eerdere BBC-series zoals "The life of birds" die ik gisteren heb besproken. De televisieserie is zeer onderhoudend hoewel je bij bijna iedere uitspraak die in de serie gedaan wordt vraagtekens kunt zetten. Er worden uitspraken gedaan over het voortplantingsgedrag van Dinosauriërs, de manier waarop ze eieren leggen, hoe ze voor hun jongen zorgen, wat voor kleuren ze hebben, hoe ze vliegen, etc. Hier is duidelijk een team met veel fantasie aan het werk geweest. Zolang je goed voor ogen blijft houden dat dit een mogelijkheid is en niet per definitie de waarheid is hier niets mis mee.

Na de serie is "The making of" op de televisie geweest waarin men laat zien met welke moeilijkheden men te kampen had bij het maken van de serie en hoe men die oploste. Een leuk kijkje achter de schermen.

Het boek dat bij de televisieserie hoort is mooi vormgegeven en bevat tal van stillfoto's uit de serie. Verder wordt nog wat achtergrondinformatie gegeven over de ideeën achter de serie.

Waardering: televisieserie ****

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten