vrijdag 22 mei 2015

Beatrix Potter: Alle verhalen van Beatrix PotterAlle verhalen van Beatrix PotterBeatrix Potter is bekend van de kleine boekjes van het verhaal van Pieter Konijn, Eekhoorn Hakketak, Minetje Miezemuis, Jeremias Hengelaar en vele anderen. In deze boekjes die zeer geliefd zijn worden mooie natuurtekeningen vermengd met teksten voor kinderen bedoeld.

In "Alle verhalen van Beatrix Potter" staan alle verhaaltjes die Beatrix Potter gepubliceerd heeft. Haar eerste verhaaltje dat gepubliceerd werd was "Pieter Konijn" dat ook een van haar meest geliefde verhalen zou blijven. Beatrix tekende naar de natuur en haar tekeningen zijn vakkundig gemaakt.

De meeste verhalen zijn tamelijk goedaardig, alleen enkele zoals bijvoorbeeld "Het verhaal van meneer Vos" en "Het verhaal van varkentje Robinson" zijn wat donkerder van toon. In dit laatste verhaaltje wordt het varkentje Robinson vetgemest om als lekker hapje voor de bemanning van het schip te kunnen dienen waarop hij meevaart.

Leuk dat alle verhaaltjes in een mooi uitgevoerd boek bij elkaar zijn verzameld. Erg leuk om aan kleine kinderen (3-6 jaar) voor te lezen! 

 

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk :) ik hoop binnenkort in Engeland het huis van Beatrix Potter te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Barbara, veel plezier in Engeland. Het Lake-district moet erg mooi zijn. Groetjes, Erik

    BeantwoordenVerwijderen