vrijdag 29 mei 2015

Het wereldmuseum van de kunstHet wereldmuseum van de kunstVandaag gekocht in de ramsj voor 49,90 euro (oorspronkelijke prijs 149,90 euro). Het is niet mijn gewoonte om een bespreking te schrijven voordat ik een boek gelezen of tenminste uitgebreid de afbeeldingen bekeken heb. 

Dit is in alle opzichten een enorm boek: 42 bij 32 bij 4,5 cm en ongeveer 7 kilo zwaar.
Het boek is opgezet als een soort museum, waarbij iedere dubbele pagina als een zaal in een museum is te beschouwen. Er zijn in totaal 452 hoofdstukjes die elk een stukje kunstgeschiedenis behandelen. De kwaliteit van de afbeeldingen is zeer goed en de getoonde kunstwerken zijn uit musea over de hele wereld bij elkaar gehaald. Je vindt er echt van alles in: prehistorische grotschilderingen uit Lascaux, Vazen uit Griekenland, Mozaïeken uit Rome, afbeeldingen van klassiek beeldhouwwerk, Fresco's, Glas in loodschilderingen van middeleeuwse kathedralen, da Vinci, Rembrant, Beeldhouwwerk uit Afrika, Azië en Oceanië, de Impressionisten tot Pop-Art en foto's.

Voor iedereen die van kunst houdt is dit een absolute aanrader! De oorspronkelijke uitgever van dit boek is Phaidon, een uitgeverij die bekend staat om haar prachtige kunstboeken.  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten