dinsdag 5 mei 2015

Johan Idema: How to visit an art museum


Product DetailsIn dit kleine maar aangenaam vormgegeven boekje worden een aantal tips gegeven om een bezoek aan een museum te veraangenamen. Veel mensen (waaronder ikzelf) hebben er last van: ze slenteren door een museum, proberen om zoveel mogelijk te zien en klagen na afloop over vermoeide museumbenen.

Een aantal van de tips in het boekje luiden:

- Praat: stel vragen aan de suppoosten, en vraag aan een kind wat hij of zij van een kunstwerk vindt, de zienswijze van kinderen is vaak verrassend.
- Probeer om je te beperken en sta dan langer stil bij een aantal kunstwerken die je echt aanspreken.
- Ga eens rustig een tijdje zitten om te kijken naar een kunstwerk of om er wat over te lezen.
- Kijk naar de mensen in het museum.
- Probeer om zogenaamde artspeak te vertalen in gewoon Nederlands.

Zo staan er nog wel meer tips in de in totaal 32 korte hoofdstukken. Het boekje werd aangeraden door Theetante op basis van haar prachtige bespreking heb ik het gekocht.

  
 2 opmerkingen:

 1. Hoi Erik! Als je Idema eens aan het woord wil horen over dit boek, dan moet je hier zijn: http://www.radio1.be/programmas/11bean/hoe-haal-je-meer-uit-je-museumbezoek
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Theetante, ik heb het stukje even beluisterd! Goed dat er in dit boekje eens stil wordt gestaan bij de vraag hoe mensen meer van hun museumbezoek kunnen genieten. Voor mij beslist geen luxe. Groetjes, Erik

   Verwijderen