donderdag 13 augustus 2015

Dvd: Finding Vivian Maier

Dvd: Finding Vivian Maier (Verenigde Staten, 2013): John Maloof

Product DetailsVanavond (31 juli) heb ik voor de tweede keer naar de fascinerende documentaire "Finding Vivian Maier" van John Maloof gekeken. Vivian Maier was een bij leven onbekende Amerikaanse fotografe die na haar dood wereldberoemd is geworden en nu al wordt beschouwd als een van de belangrijkste fotografen van de 20e eeuw.

John Maloof was op zoek naar foto's van Chicago om een boek mee te illustreren. Hij zag dat bij een veilingshuis grote dozen vol met negatieven werden aangeboden en hij kocht instinctief de grootste doos. Nadat hij een aantal foto's had bekeken en ze mooi vond vroeg hij zich af wat hij ermee aan moest.

Dus plaatste hij zo'n 200 foto's op een blog. De reacties waren overweldigend. De fotografe heette Vivian Maier en was een grote onbekende. Een eerste zoekopdracht op het internet leverde helemaal niets op, later vond hij een overlijdensbericht. Nu was het zijn taak om deze schat aan foto's openbaar te maken. De documentaire laat enerzijds een aantal van de prachtige foto's zien die Vivian Maier tijdens haar leven maakte en is anderzijds een speurtocht naar mensen die haar gekend hebben en wat over haar kunnen vertellen. In beide opzichten een prachtige documentaire. Voor foto's van Vivian Maier, typ haar naam in op Google.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten