dinsdag 4 augustus 2015

Peter Boxall: 1001 boeken die je gelezen moet hebben!1001 Boeken Die Je Gelezen Moet Hebben!Het valt te prijzen aan de bewerkers en vertalers van dit boek dat ze er voor de Nederlandstalige editie niet voor hebben gekozen om slechts een aantal Nederlandstalige boeken toe te voegen, maar dat ze de oorspronkelijke editie ook hebben aangevuld met een groot aantal Oost-Europese, Scandinavische, Italiaanse, Afrikaanse en Spaanstalige (Latijns-Amerikaanse) romans. 

In totaal zijn zo'n 300 voornamelijk Engelstalige titels geschrapt, waardoor deze Nederlandstalige editie een veel evenwichtiger beeld geeft van wat de wereldliteratuur aan romans heeft opgeleverd dan de oorspronkelijke Engelstalige editie. 

Evenals bij de oorspronkelijke editie blijft de bruikbaarheid van het boek beperkt. Wel is het een erg leuk boek om door te bladeren en af en toe eens een stuk uit te lezen. 

 

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het boek ook en gewoon van kaft tot kaft gelezen, zeer tot mijn plezier. Heb er dus ook redelijk wat tips uitgehaald. Blijft ook een mooi naslagwerk vind ik. De editie van 1001 klassieke uitvoeringen is ook de moeite waard

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Koen, de editie van 1001 klassieke uitvoeringen heb ik ook in mijn bezit. Ook daar kan ik vast veel luistertips uithalen. Groet, Erik

      Verwijderen