dinsdag 29 december 2015

Dvd: Wallace & Gromit: A matter of loaf and death

Wallace & Gromit: A matter of loaf and death (Groot Brittannië. 2008): 30 minuten: Regisseur Nick ParkWallace en Gromit in 'Een zaak van leven of brood' (2008) PosterDe meeste filmliefhebbers zullen wel eens wat van Wallace en Gromit hebben gezien. Het is een mooi duo, Wallace de uitvinder met zijn hond Gromit die zijn baas uit de nesten haalt. In deze aflevering zijn Wallace en Gromit bakkers. Verontrustend is dat de laatste tijd 12 plaatselijke bakkers om zeep zijn geholpen. Wallace zit er niet zo mee, des te meer werk hebben zij.

Wallace wordt verliefd op Piella Bakelight en wat volgt is een soort mysterie-verhaal waar alles perfect op zijn plaats valt. De klei-animaties zijn geweldig en het verhaal is met zeer veel oog voor detail uitgewerkt. Absoluut een wereldtopper.

Aardman studios heeft meer klei-animaties uitgebracht. 4 korte avonturen van Wallace en Gromit die ik hun absolute hoogtepunt vind. Verder Shaun het schaap, ook zeer grappig. Ook een langer avontuur van Wallace en Gromit: Wallace and Gromit and the curse of the wererabbit. Zeker de moeite waard, maar niet zo goed als de kortere verhalen en Chicken run: een verhaal over een stel kippen die de vrijheid zoeken, ook erg leuk.

Het leuke aan alles van Aardman studios is dat de films zowel leuk zijn voor kinderen (vanaf ongeveer 4 jaar) en volwassenen. Warm aanbevolen!

  

2 opmerkingen:

  1. Honderd procent mee eens. Lang geleden wel eens een Wallace en Gromit in de bioscoop gezien. Dat was mijn eerste kennismaking en ik was gelijk verkocht. Wat een humor, wat een fantastische animatie. Ja, voor iedereen leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Niek, ik denk dat ik de 4 korte films van Wallace & Gromit allemaal wel een keer of 5 heb gezien. Hoe vaker je ze ziet, hoe meer details je opvallen en hoe leuker ze worden. Groetjes, Erik

      Verwijderen