vrijdag 4 december 2015

Recept: Kip in wijn met salade

Recept: Kip in wijn met salade:

De kip. Voor 2 a 3 personen. Men neme een kip, wrijft die in met gemalen peper. (Room)boter laten smelten totdat het schuim wegtrekt en de kip 10 minuten aanbraden aan alle kanten. Dan een kwartliter rode wijn eroverheen gieten en anderhalf uur laten stoven. Eet smakelijk!
Voor de salade (4 personen):
Ingrediënten: 150 gr rucola, 1 ui, 4 tomaten, 200 gr feta, komkommer, olijven, olijfolie, balsamicoazijn, honing, peper.
Alle groenten wassen en in stukken snijden. Rucola in een grote schaal mengen met komkommer, tomaten, ui, feta en olijven. Dan een dressing maken van een beetje balsamicoazijn, olijfolie, een theelepeltje honing en wat versgemalen zwarte peper. Dressing door de salade mengen en klaar is Kees!
Dit is mijn favoriete salade. Er zijn veel variaties hierop mogelijk. Je kan extra paprika, avocado, pijnboompitten of noten toevoegen. Je kan er ook een veganistische salade van maken door de feta weg te laten. Ook kun je er een niet vegetarische salade van maken door bijvoorbeeld stukjes Serranoham toe te voegen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten