woensdag 30 december 2015

Recept: Oliebollen

Vanavond heb ik oliebollen gebakken.

Recept is voor zo'n 50 tot 60 oliebollen.
Ingrediënten: 2 pakken oliebollenmix, 375 gram rozijnen, 4 grote goudrenetten, 1 liter lauwwarm water, 3 liter zonnebloemolie

Pak de oliebollenmix en doe die in een ruime pan of kom. Rozijnen tien minuten laten wellen in lauwwarm water. Liter lauwwarm water toevoegen aan de mix. 4 appels schillen en in stukjes snijden, De appels en rozijnen toevoegen aan de mix en goed mengen met mixer of roerlepel. Vochtige theedoek over de pan leggen en het geheel zo'n 45 minuten laten rijzen op kamertemperatuur (het rijst nog beter bij de verwarming).

In een geschikte pan voldoende olie warm laten worden. Der olie is goed op temperatuur als de oliebollen in ongeveer 1,5 minuut per kant goudbruin worden. Het beslag met 2 eetlepels in de olie laten vallen en ze in ongeveer 2-3 minuten goudbruin bakken. Meteen opdienen en lekker met poedersuiker.

Als je ze goed klaarmaakt versla je met dit recept iedere professionele oliebollenbakker!

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. heyyyy!! ja een goeie Eric. helaas heb ik je recet dit jaar niet opgevolgd (was elders)-- wel prachtig dat je je blog met moeiten over je gezondheid, laat volgen door een oliebollenrecept.
    je kent de geveleugelde woorden: "ich bin ein Berliner"(dat is: een oliebol). en zo ga ik t nieuwe jaar ook in.
    bedankt alvast voor je bijdragen en blog. ik waardeer dat t kort is en persoonlijk. Al vind ik je soms wel wat pedant tegenover die grote schrijvers. Ja, Clinton, die rookworst, is terecht dat je dat niet uitleest. Gelukkig nieuwjaar!

    BeantwoordenVerwijderen