zondag 10 januari 2016

Dvd: Sergio Herman: Fucking perfect

Sergio Herman: Fucking perfect (Nederland, 2015): Regisseur Willemiek Kluijfhout

Sergio Herman - Fucking Perfect (Nl-Only)Sergio Herman is 25 jaar chefkok geweest in het 3-sterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeuws Vlaanderen. In die tijd heeft hij ervoor gezorgd dat het restaurant bekend werd in binnen- en buitenland. Nu staat hij voor een keus, moet hij doorgaan met het restaurant waarmee hij naam heeft gemaakt, of moet hij iets anders gaan doen?

Sergio wordt gevolgd terwijl hij kruiden plukt bij het Zwin en terwijl hij in de keuken staat, zijn koks aansporend tot spoed. Ook maken we kennis met zijn gezin. Van een normaal gezinsleven is geen sprake, Sergio werkt 16-17 uur per dag en als hij een dag thuis is dan zit hij onderuitgezakt op de bank, tot niets in staat.

Ook om zijn vrouw Ellemieke te ontlasten wil hij wat anders gaan doen. Hij heeft pas een tweede restaurant geopend en wil in een oude kerk in Antwerpen een nieuw restaurant beginnen.

"Fucking perfect" geeft een onderhoudend beeld van hoe het is om topkok te zijn en vooral hoe het eraan toegaat in de keuken. De gerechten die Sergio en zijn team maken zijn oogstrelend om te zien. Aanbevolen voor iedereen die van eetfilms houdt!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten