maandag 8 februari 2016

Recept: Erwtensoep

Ingrediënten voor een pan van 8 liter (genoeg voor 8 grote eters): 500 gram spliterwten, 1 kg karbonaadjes of hamlappen, 3 rookworsten, 1 kg gesneden hutspot, 500 gr gesneden prei, 1 knolselderij, 1 bos selderij, bouillonpoeder naar smaak.

Was de spliterwten en breng ze met 2½ liter water aan de kook. Voeg de karbonaadjes (of hamlappen) toe en laat het 1½ uur koken. Dan het vlees uit de pan halen, even af laten koelen en het vlees van het bot afhalen en in stukjes snijden. Bouillonpoeder naar smaak toevoegen. De knolselderij in stukjes snijden en 5 minuten laten meekoken, dan de overige groenten toevoegen en nog 15 minuten laten koken en als laatste de gesneden rookworsten een paar minuten warm laten worden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen