zondag 3 april 2016

Recept: Asperges

Ze zijn er weer: de Hollandse asperges. Nog een beetje duur (11 euro per kilo) maar daar zal ik ze niet om laten staan. Vanavond samen met twee vrienden  asperges gegeten met gekookte nieuwe aardappelen, plakken oude Goudse, gerookte zalm en twee eieren.

Als je de asperges uitzoekt in de winkel let er dan op dat je de dikke neemt, die zijn het lekkerst en daar blijft meer van over als je ze schilt. Schil ze zorgvuldig en kook de asperges ongeveer net zo lang als de aardappelen: 15-20 minuten totdat ze lekker gaar zijn. Je kunt bij een aantal winkels (bijvoorbeeld de Albert Heijn) ook geschilde asperges kopen, die zijn iets duurder maar het spaart wel werk uit.

In restaurants koken ze asperges meestal beetgaar, van mij mogen ze nog wel een paar minuten langer worden gekookt. Asperges zijn lekker met bovengenoemde ingrediënten, een botersaus of (Serrano-) ham. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen