woensdag 21 september 2016

Dvd: Madame Bovary

Madame Bovary (Frankrijk, 1991): 137 minuten: regisseur Claude Chabrol met Isabelle Huppert als Emma Bovary

Madame Bovary PosterOp IMDB krijgt deze film slechts een waardering van 6,7. De consensus daar is dat het een niet zo geweldige bewerking van een fantastisch boek is dat eigenlijk niet te verfilmen valt.

De plattelandsarts Charles Bovary moet bij een boer langs om zijn been te zetten dat gebroken is. De boer heeft een knappe dochter: Emma. Charles wordt verliefd op haar en ze trouwen.

Tot zo ver alles goed. Emma is echter niet gelukkig in haar huwelijk en met haar man, Charles is dodelijk saai en Emma verveelt zich te pletter. Ze hunkert naar een romantische liefde en een leven in luxe.

Natuurlijk wordt een knappe vrouw als Emma is opgemerkt door andere mannen. Een zeker rijk man: Rodolphe verleidt haar. Een tijdje is ze gelukkig en praat ze met haar minnaar over samen vertrekken om ergens anders een nieuw leven op te bouwen. Rodolphe is bang voor de consequenties en verlaat haar.

Ze krijgt nog een andere liefde, maar aan het einde loopt het natuurlijk niet goed af.

Ik vond het een erg onderhoudende film, met een fantastische rol van Isabelle Huppert die Emma speelt. Misschien heb ik nog meer genoten van de film, dan van het boek dat ik al lang geleden las. Het boek moet ik nu ook maar eens herlezen.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten