zondag 9 oktober 2016

Dvd: Into the wild

Into the wild (Verenigde Staten, 2007): 140 minuten: Regisseur Sean Penn

Into the Wild PosterChris MacCandless is 22 jaar oud en net afgestudeerd aan de universiteit met hoge cijfers.

Hij is het leven volgens voorgeschotelde verwachtingspatronen en carriëre maken zat en wil de wildernis intrekken. Hij heeft 24.000 dollar gespaard die hij aan Oxfam schenkt.

Met zijn oude Datsun verlaat hij zijn familie, rijdt naar Arizona en verlaat zijn auto. Zijn grote droom is een lang verblijf in de wildernis van Alaska.

Ter voorbereiding trekt hij door het westen van de Verenigde Staten. Hij kayakt over de Colorado rivier tot in Mexico en hij ontmoet een aantal kleurrijke personen die hem allen zeer vriendelijk gezind zijn en die hem vormen.

In de film worden scenes uit zijn laatste periode in Alaska afgewisseld met fragmenten van zijn eerdere tocht door het westen en bespiegelingen van zijn zus.

"Into the wild" is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer dat de laatste jaren van Chris beschrijft die dood werd aangetroffen in een busje in Alaska. Het verhaal van de trektocht wordt zeer aanstekelijk verteld met een knappe manspersoon (zijn haar zit onder alle omstandigheden goed) in de hoofdrol. De muziek van Eddie Vedder vind ik ook prachtig en past perfect bij de film. Nu moet ik het boek nog eens gaan lezen.

  

2 opmerkingen:

  1. Echt een prachtige film en ook één van mijn favoriete films allertijden. En die muziek, oeeeeeeee. Ik draag het album nog regelmatig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, zonder de muziek was het gewoon een mooie film geweest, nu is het een prachtfilm. Groetjes, Erik

      Verwijderen