donderdag 13 oktober 2016

Recept: Kaasfondue

Vanavond kook ik voor het eerst sinds jaren weer eens kaasfondue.

Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 geraspte oude kaas
- 20 gram roomboter
- 20 gram bloem
- 2 deciliter witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 250 gram champignons
Verder om in de fondue te dippen: Stokbrood, Paprika's, Komkommer, Bloemkool, Bospeen, Cherrytomaatjes, Ananas naar keuze.

Bereiding: Was de champignong en zet ze een paar minuten op met een heel klein beetje water. De kaas raspen. Boter smelten, in stukjes gesneden knoflook toevoegen, bloem toevoegen en met de witte wijn een dunne roux maken. Als de roux klaar is de kaas geleidelijk toevoegen en laten smelten en op het laatst de champignons toevoegen. De pan op een warmhoudplaat zetten en smullen maar!

Als je voor meer personen kaasfondue maakt, dan kun je de hoeveelheid roux hetzelfde houden en nog meer kaas toevoegen (200 gram pp). Daar wordt hij alleen maar lekkerder van.

Een lekker toetje bij de kaasfondue is chocolademousse.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen