maandag 21 november 2016

Recept: Stoofpeertjes

Het is herfst en ze zijn er weer: stoofperen. Heerlijk bij het hoofdgerecht of los als toetje (of zomaar tussendoor).

Ingrediënten voor 8 personen:
- 16 stoofperen (liefst Gieser Wildeman, die zijn het lekkerst)
- 1 kaneelstokje
- beetje suiker naar smaak, hoeft niet veel te zijn, 20 gram voor 2 kilo peertjes is genoeg
- water

Bereiding: Schil de peren vanaf het stokje, zodat je hele peren overhoudt (dat ziet er het mooiste uit). Zet ze op met een beetje water, een kaneelstokje en wat suiker. Breng ze aan de kook, zet het vuur op de laagste stand en laat ze 3 uur doorpruttelen totdat ze lekker zacht en mooi rood zijn. Let op dat ze niet droogkoken, dan zit je letterlijk met de gebakken peren!

Voor grote eters kun je ook wel 3 of 4 peren per persoon klaarmaken (zelf lust ik er wel 10 op een dag). De peren kun je prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Ik vind ze het lekkerst als ze nog een klein beetje lauw zijn. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen