maandag 5 december 2016

Dvd: The kiterunner

The kiterunner (Verenigde Staten, ): 122 minuten: Regisseur Marc Forster

De vliegeraar PosterAmir groeit op in Kabul, de hoofdstad van Afghanistan.

Zijn vader heeft zijn vrouw verloren bij haar bevalling en heeft een vader en zijn zoon Hassan als bedienden.

Hassan is de beste vriend van Amir en verdedigt hem door dik en dun. Amir is nogal bangelijk aangelegd (vredelievend?). Toevallig zijn Amir en Hassan twee van de beste vliegeraars van Kabul. Er worden mesjes aan de touwen van de vliegers bevestigd waarmee ze andere vliegers kunnen snijden zodat die neerstorten.

Op een kwade dag wordt Hassan als hij alleen is verkracht door de saditsche Assef. Deze gebeurtenis zorgt voor een verwijdering tussen Amir en Hassan.

Jaren later: Amir is inmiddels getrouwd met de knappe Soraya en woont in Californië. Op een dag krijgt hij een telefoontje van een vriend van zijn vader dat hij onmiddellijk naar Pakistan moet komen. Daar aangekomen wordt een familiegeheim onthuld en moet hij de reis naar Kabul maken.

Ik heb het boek "De vliegeraar" waarop deze film is gebaseerd een aantal jaren geleden gelezen, maar dat maakte geen verpletterende indruk. Eerlijk gezegd vond ik de film interessanter dan het boek, met name ook door de kleurrijke beelden van Kabul (ik denk gefilmd in China). Een indrukwekkende boekverfilming!

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten