woensdag 25 januari 2017

Dvd: El Bulli: Cooking in progress

El Bulli: Cooking in progress (Duitsland, 2010 ): 108 minuten: Regisseur Gereon Wetzel

El Bulli: Cooking in Progress PosterHet Spaanse driesterrenrestaurant El Bulli in Barcelona was 5 jaar achtereen verkozen tot het beste restaurant van de wereld. Naar verluidt deden 800.000 mensen per jaar een aanvraag om er te mogen eten, terwijl er slechts 8.000 terecht konden.

Ieder jaar sluit El Bulli voor een half jaar zijn deuren. In dat halve jaar gaan chefkok Ferran Adrià en zijn team in het laboratorium op zoek naar nieuwe smaken en gerechten. Na een paar maanden testen worden de gerechten onderverdeeld in gerechten met 1, 2 of 3 sterren.

Het invoeren van nieuwe gerechten in het nieuwe seizoen gaat geleidelijk, eerst krijgen 2 keer 2 personen het nieuwe gerecht geserveerd en daarna steeds meer gasten. Als je gaat eten bij El Bulli krijg je 35 verschillende kleine gerechtjes, een explosie van smaken dus. De film eindigt met een menu van 35 gerechtjes die allen gefotografeerd zijn.

"El Bulli" is een mooie documentaire, je krijgt al zin om er te gaan eten. Helaas is dat niet meer mogelijk, het restaurant heeft definitief zijn poorten gesloten.

 

2 opmerkingen:

  1. Hele goede documentaire waarin de passie van het beeld spat. Haast obsessief ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, niet te geloven dat deze film op IMDB maar een waardering van 6.3 krijgt. Het water loopt me in de mond. Groetjes, Erik

      Verwijderen