vrijdag 31 maart 2017

Dvd: Spirited away

Spirited away (Japan, 2001): 123 minuten: Regisseur Hayao Miyazaki

De reis van Chihiro PosterBij hun verhuizing komen Chihiro en haar ouders bij een verlaten tunnel. Hoewel Chihiro bang is om door de tunnel te gaan volgt ze haar ouders die nieuwsgierig zijn.

Aan de andere kant van de tunnel ligt een op het oog verlaten stad waar nog heerlijke etensgeuren hangen. Chihiro blijft van het eten af, maar haar ouders eten zich te pletter en veranderen in varkens.

Waar ze zijn aangekomen blijkt een badhuis voor de goden te zijn, waar jaarlijks 8 miljoen goden een bad komen nemen. Menselijke indringers worden hier niet gewaardeerd.

"Spirited away" is een schitterend getekend sprookje, vol met innemende karakters. In mijn ogen behoort "Spirited away" samen met de vroege Disney-films (Sneeuwwitje en de 7 dwergen, Bambi, Pinokkio en Dombo) tot de mooiste animatiefilms allertijden.

Omdat de film ook in een Nederlands gesproken versie komt is hij ook zeer geschikt om met iets oudere kinderen te bekijken (vanaf ongeveer 10 jaar). De hoge waardering op IMDB (8,6!) bewijst dat ik niet de enige fan van deze film ben!

 

2 opmerkingen: