dinsdag 23 mei 2017

Dvd: Laurel & Hardy: The music box

Laurel & Hardy: The music box (Verenigde Staten, 1932): Zwart-wit: 29 minuten: Regisseur: James Parrott

The Music Box PosterIk ben in het bezit van een box met 20 dvd's met daarin het complete werk van Laurel & Hardy, het beroemdste komische duo uit de filmgeschiedenis.

Ik heb samen met een vriend alle films uit deze boxset tenminste één keer bekeken en kwam regelmatig niet bij van het lachen. Het absolute hoogtepunt van het oeuvre van Laurel & Hardy is toch wel "The music box". Ik heb deze korte film wel een keer of tien gezien en hoe vaak je hem ook kijkt, hij blijft geweldig.

In deze film zijn Laurel & Hardy verhuizers. De vrouw van een professor heeft voor haar man een pianola gekocht en aan Laurel & Hardy de taak om dit kreng op het aangegeven adres te bezorgen. Het blijkt dat ze de pianola bij een huis moeten bezorgen dat bovenaan een enorme trap ligt. Er gaat natuurlijk van alles fout, de pianola dondert regelmatig naar beneden, ze krijgen het aan de stok met de politie, er is niemand thuis, enzovoort.

Ik vind dit de beste komische (korte) film die ik ooit gezien heb, voor alle serieuze filmliefhebbers is dit een absolute must!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten