zondag 25 juni 2017

Dvd: Buster Keaton: Seven chances

Buster Keaton: Seven chances (Verenigde Staten, 1925 ): 57 minuten: Zwart-wit: Regisseur Buster Keaton

Seven Chances PosterVan alle makers van stomme films zijn die van Buster Keaton zonder meer het meest de moeite waard om nu nog te zien.

Jimmie Shannon (Buster Keaton) werkt als jongste bediende op een advocatenkantoor.

Op een dag ontvangt hij een bericht dat zijn grootvader hem een bedrag van 7 miljoen dollar heeft nagelaten. Dit echter op een voorwaarde: Jimmy moet op de dag van zijn 27e verjaardag om 19.00 uur getrouwd zijn.

Die dag is toevallig de dag dat hij het bericht krijgt, hij heeft dus tot 19.00 uur de tijd om te trouwen. Jimmy doet een aantal vrouwen een huwelijksaanzoek, maar krijgt nul op het rekest.

Zijn kompaan plaats een advertentie in het avondblad waarin staat dat die vrouw die in trouwkleding om 17.00 uur bij de plaatselijke kerk komt met de man van 7 miljoen kan trouwen. Jimmy is in de kerk en ziet tot zijn ontsteltenis honderden trouwlustige vrouwen de kerk binnenstormen.

Dan begint het mooiste deel van de film, waarin een achtervolgingsscene voorkomt waarin de vrouwen achter Jimmy aanzitten. "Seven chances" is een van de absolute hoogtepunten van Buster Keaton. Een pareltje!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten