dinsdag 5 september 2017

Dvd: Microcosmos

Microcosmos: Het leven in het gras (Frankrijk, 1996): 72 minuten: Regisseur Claude Nuridsany & Marie Pérennou

Microcosmos: Le peuple de l'herbe PosterOp de inlay bij deze film staat het prachtig verwoord, "Microcosmos" is een film die stilstaat bij het leven van insekten, waar je normaal gesproken nauwelijks bij stilstaat.

Alle insekten zijn meer dan levensgroot gefilmd, zodat je allerlei details kunt waarnemen die je met het blote oog niet ziet. De muziek is speciaal voor deze film gemaakt en bevalt mij goed.

Het enige minpunt van de film is dat er geen verhaal in zit en dat ieder vorm van commentaar ontbreekt. Het commentaar zoals ingesproken door  David Attenborough is dat wat de BBC-documentaires hun meerwaarde geeft.

"Microcosmos" is voor iedereen die van mooie natuurfilms houdt een genot om naar te kijken.

 

2 opmerkingen:

  1. Hier heb ik wel eens het eea over gezien op tv en het lijkt me een schitterende documentaire. Jammer alleen dat ik vrijwel geen dvd's bekijk. Kwestie van keuzes ben ik bang :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Koen, "Microcosmos" is zeer de moeite waard, maar als je voor het mooiste van het mooiste wilt gaan dan moet je bij de BBC wezen bij hun "Life" collectie. Behalve prachtige beelden van de meest uiteenlopende diersoorten hebben die ook als voordeel het inzichtgevende commentaar van David Attenborough. Groetjes, Erik

    BeantwoordenVerwijderen