dinsdag 26 december 2017

18: De psychiatrische patiënt en wapenbezit

(Vuur-)wapens horen alleen toegestaan te zijn aan militairen en politiemensen voor het handhaven van de openbare orde en het achterna zitten van criminelen. Iedere vorm van wapenbezit voor particulieren dient uit den boze te zijn. In Amerika denken ze daar natuurlijk anders over. Iedere malloot kan daar zijn schietvaardigheden oefenen in een overvol winkelcentrum. In Amerika ligt het aantal dodelijke slachtoffers van vuurwapenmisbruik in verhouding tot de bevolking dan ook zo'n 50 keer hoger dan bij ons. Zeker aan een psychiatrische patiënt zou ik geen kalasjnikov verkopen.
Voor zover ik weet heeft geen van mijn vrienden een wapen in zijn bezit anders dan een bevroren lamsbout of een broodmes.

Lees verder in deel 19

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Erik, ik heb erg gelachen om dit stukje. Komen er nog meer?
  Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marieke, er komen nog 2 stukjes, de laatste komt de 30e. Groetjes en een goed uiteinde, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moest er ook om lachen :) Hoe kom je bij die titel Erik? Ik kan zo'n stukje ook schrijven over mijn vrienden met een koala-verzameling. Geen één vriend heeft een koala-verzameling voor zover ik weet en ik zou zo'n verzameling ook niet aan ze toe vertrouwen :) Anyway, ik lees je stukjes zeker met belangstelling, ik maak maar ff gekheid :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Koen, heerlijke reactie! Wapenbezit valt natuurlijk een beetje uit de boot vergeleken met de andere onderwerpen die ik de laatste tijd besproken heb, maar ik wilde toch even laten weten wat ik daarvan vind. Zo'n zelfde stukje zou ik natuurlijk ook over drugsgebruik kunnen schrijven, maar die gebruiken ik en mijn vrienden gelukkig niet. Groetjes, Erik

   Verwijderen
 4. Ga zo door Erik, het zijn mooie posts :)

  BeantwoordenVerwijderen