woensdag 24 januari 2018

Dvd: Mifune's last song

Mifune's last song (Denemarken, ): 101 minuten: Regisseur Soren Kragh Jacobson

Mifunes sidste sang Poster Nadat ik vorige week "Festen" had bekeken, lag er nog een andere Deense film klaar om weer eens bekeken te worden. Zowel "Festen", als "Mifune's last song" zijn te beschouwen als tragikomedies, waar bij "Festen" de nadruk vooral op de tragische kant van het verhaal ligt en bij "Mifune's last song" vooral op de komische kant.

Kresten is net getrouwd met Claire en heeft een goede baan in het vooruitzicht bij het bedrijf van zijn schoonvader. Dan krijgt hij een telefoontje dat zijn vader is gestorven. Kresten moet naar Lolland voor de begrafenis en om te kijken hoe het verder moet met zijn gekke broer Rud. Aangekomen bij het huis van zijn vader, ziet hij wat voor een puinhoop er heerst en besluit hij om een huishoudster in te huren. Dan meldt Liva zich aan, een callgirl uit Kopenhagen. Samen besluiten zij om orde op zaken te brengen.

"Mifune's last song", is een heerlijke komische film met veel onverwachte humor, die ik nu al voor de 6e keer heb gezien. Aanbevolen voor iedereen die houdt van een film waar mee te lachen valt, maar die toch wel serieus is.

   

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten