vrijdag 26 januari 2018

Dvd: Pranzo di Ferragosto

Pranzo di Ferragosto (Italië, 2008): 72 minuten: Regisseur: Gianni di Gregorio

Pranzo di ferragosto PosterIn een appartement in Rome woont de ongeveer 50-jarige Gianni samen met zijn oude moeder.

Gianni lijkt geen werk te hebben en heeft een flinke huurachterstand. Zijn huisbaas vraagt aan Gianni of hij zijn moeder een nachtje bij hem kan laten overnachten tijdens de feestdag Maria Hemelvaart (valt half augustus), zodat hij met zijn familie op stap kan.

Gianni stemt met enige tegenzin toe. Dan blijkt de huisbaas nog zijn tante te hebben meegenomen, en ook de huisarts vraagt aan Gianni of hij ook voor zijn moeder kan zorgen. Geen nood, Gianni is een goede kok, een uitstekend gastheer en de dames vermaken zich uitstekend bij hem.

"Pranzo di Ferragosto", is een heerlijke feelgood film, die op iedereen zal overkomen als een verkwikkend bad. Een vrij alledaags gegeven dat perfect is uitgewerkt!

   

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.  

2 opmerkingen:

 1. Ik heb deze film op mijn verlanglijstje gezet, die lijkt me idd heel erg mooi! Gewoon zo'n fijne Italiaanse film.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bettina, de eerste keer dat ik deze film heb gezien was in de bioscoop met een vriendin. We kwamen uit de bioscoop en vonden het allebei een ontzettend fijne film om naar gekeken te hebben. Inmiddels heb ik deze film zo'n 5 keer gezien. Toen ik het stukje schreef moest ik meteen aan jou denken, vanwege jouw liefde voor de Italiaanse film in het algemeen en kleinschalige films in het bijzonder. Ik ben er zeker van dat je er erg van zult genieten, het is ook een typische feel good film. Groetjes, Erik

   Verwijderen