maandag 22 januari 2018

Uit eten in Baarle Nassau: Restaurant Den Engel

Afgelopen weekend was ik met een vriend voor een korte vakantie in Baarle Nassau. Vrijdagavond hebben we gegeten in restaurant Den Engel. Omdat dat goed bevallen was, hebben we hier zaterdagavond nog een keer gegeten.
Beide dagen koos ik voor het driegangenmenu à 32,50 euro.

Vrijdag 19 januari 2018:

We kregen een amuse (9) en een schaal met stokbrood (6) en wat porties roomboter.

Voorgerecht was een rundercarpaccio, met een ietwat vreemde combinatie van gebakken spekjes, met rucola, pijnboompitten, olijven, Parmezaanse kaas en mayonaise. Erg lekker (9).

Hoofdgerecht was een wildpeper. Vaak worden wildpepers bereid met relatief weinig vlees en veel saus. Gelukkig bestond deze wildpeper vrijwel geheel uit vlees (9). Bij de wildpeper kreeg ik wat hutspot, spruitjes, rode kool en een stoofpeer (9). Verder kregen we samen een enorme puntzak met Belgische frites (8) die we niet op kregen.

Het toetje was enorm. Een merengue bedekt met een flinke portie chocolademousse, een bolletje ijs en wat blauwe bessen (9). Iemand die normale porties eet zou hier teveel aan hebben gehad.

Zaterdag 20 januari 2018:

Opnieuw een amuse (9) en een schaal met bruin en wit brood (7) met roomboter.

Voorgerecht was ditmaal een wildpaté, erg lekker (9).

Hoofdgerecht een zeebaars met wat hutspot en spruitjes (8).

Het toetje was kleiner dan vrijdag. Twee bolletjes ijs met wat stoofpeer (9). Mijn vriend had een royaal kaasplankje als toetje.

Ik wilde graag een kan kraanwater bij het eten. Dat wilden ze niet serveren: "U zit hier wel in een restaurant meneer". Ik heb het maar bij een glas cola gelaten en geen fooi gegeven.

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten