zondag 11 februari 2018

Dvd: The third man

The third man (Groot Brittannië, 1949): 100 minuten: Zwart-wit: Regisseur: Carol Reed

The Third Man Poster"The third man" speelt zich af in het Wenen van net na de Tweede Wereldoorlog, dat door de 4 geallieerde grootmachten is bezet.

De Amerikaan Holly Martins is door zijn jeugdvriend Harry Lime uitgenodigd om naar Wenen te komen. Daar aangekomen blijkt Harry Lime door een ongeluk met een vrachtwagen om het leven te zijn gekomen. Harry was dood voordat er een ambulance kwam. Uit de verklaring van getuigen blijkt dat 2 mensen aanwezig waren bij het ongeluk. Een getuige vertelt echter dat er een derde man bij was betrokken. Holly Martins gaat op onderzoek uit om te controleren of alles gebeurd is zoals hem verteld is.

"The third man" heeft een goed verhaal, er wordt goed in gespeeld, het is spannend en bovendien is de film een genot om naar te kijken en wordt de film muzikaal begeleid door een gitaardeuntje dat speciaal voor deze film is geschreven en in het hoofd blijft hangen.

Het is ook duidelijk geen Amerikaanse film. In een Amerikaanse film zou iedereen Engels praten. In deze film spreken de hoofdrolspelers Engels, maar de Oostenrijkers in de film spreken Duits. Dat luistert toch heel anders. Al met al een absolute topfilm!

Op IMDB krijgt "The third man" van een kleine 140.000 mensen een waardering van 8,2.

  

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.  

2 opmerkingen:

  1. Oh heerlijk, die wil ik ook weer eens zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Hella, ik heb "The third man" een keer of 5 gezien, en hij blijft geweldig. Samen met "Brief encounter" en de serie van "7-up" de mooiste Engelse films die ik ken. Groetjes, Erik

      Verwijderen