woensdag 14 maart 2018

Dvd: Belle en het beest

Belle en het beest (Verenigde Staten, 1991): 82 minuten: Regisseur: Gary Trousdale & Kirk Wise

Belle en het Beest PosterIn een klein dorpje woont de knappe Belle samen met haar vader, de excentrieke uitvinder Maurice. Belle wordt ook een beetje raar gevonden, want ze leest graag. In het dorp woont ook Gaston, de knapste man van het dorp, maar een onbehouwen, zelfingenomen kwast, die een oogje heeft op Belle.

Vlakbij het dorp staat een groot kasteel. Daar woont de kasteelheer, die betoverd is in een ontzagwekkend beest, nadat hij ooit een oud vrouwtje de toegang weigerde, die een fee bleek te zijn. Ook al het personeel van het kasteel is betoverd.

Sinds het verschijnen van "Sneeuwwitje en de zeven dwergen", hebben de Disney-studio's een indrukwekkende reputatie opgebouwd in het maken van lange animatiefilms.

Ik vind "Belle en het beest" een van de meest indrukwekkende Disney-films die ik ken. De animaties zijn oogstrelend, er zit veel muziek in het verhaal met erg mooie liedjes, er zit veel humor in de film met allerlei grappige bijfiguren en het verhaal is erg onderhoudend. Het enige minpuntje is misschien het ietwat zoetsappige einde. "Belle en het beest" is een echte film om met het hele gezin te bekijken, waarvan zowel jong als oud enorm zullen genieten!

Op IMBD krijgt "Belle en het beest" een waardering van 8,0, waarmee deze film net bij de 250 hoogst gewaardeerde films zit.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten