donderdag 22 maart 2018

Een geslaagde dag en uit eten in Utrecht: restaurant Le Jardin

Vandaag had ik zo'n dag, een dag die helemaal liep zoals gewenst. Vanmiddag was ik reeds om 12.30 uur op. Ontbeten met een boterham met geitenkaas en twee sneden paasbrood met roomboter. Normaal gesproken kruip ik na mijn ontbijt nog even in mijn bed, maar nu voelde ik mij redelijk uitgeslapen. Eerst heb ik ruim een half uur gelezen in "Op de fiets door Sahara en Sahel" van Frank van Rijn. Daarna ben ik een uur bezig geweest met het schrijven van een bespreking met de nodige prachtige citaten van "Revanche in de Andes", het eerste boek van Frank van Rijn. Ik ben erg te spreken over deze bespreking.

Om 16.00 uur ben ik richting het centrum gelopen. Eventjes bij Hinderickx en Winderickx, Vers, Aleph, Broese en de bibliotheek geweest. Om 17.35 uur was ik in restaurant "Le jardin", waar ik met vriendin A had afgesproken. Daar hebben we heerlijk gegeten (zie hieronder). Om 21.15 uur weer naar huis gelopen in 50 minuten. Even achter de computer gezeten en nu maar hopen dat ik de slaap kan vatten.

Restaurant Le Jardin:

Ik was om 17.35 uur in het restaurant waar ik met A had afgesproken. De muziek stond vrij hard. Ik vroeg of ze de muziek wat zachter konden zetten, maar dat deden ze niet. Ik ben misschien een beetje een zeikerd op dit gebied, maar als ik naar muziek wil luisteren dan ga ik wel naar een concert of zet ik thuis een cd op, in een restaurant wil ik op een normale toon een gesprek kunnen voeren met mijn tafelgenoot.

In Le Jardin werken ze vooral met groenten, naar eigen zeggen besteden ze 80% van hun tijd en energie aan het klaarmaken van de groenten en slechts 20% aan het vlees, vis of gevogelte. A is vegetariër, dus leek het mijn logisch om ook een vegetarische maaltijd te bestellen. Daar kregen wij geen spijt van.

We hadden de keus uit een menu a la carte, of een 3,4,5,6 of 7 gangenmenu waarbij de kok bepaalde wat wij te eten kregen. We kozen voor een 4 gangenmenu. Aangezien wij zeer! tevreden waren over deze 4 gangen, kwamen er nog twee bij. Ik vroeg na afloop van het eten om een menu. Ik kreeg een lijstje waarop stond: 1 Artisjok 2 Mais 3 Witlof 4 Knolraap 5 Pastinaak 6 Worteldessert.

Zo opgeschreven klinkt het niet erg uitdagend. Schijn bedriegt. In het menu staat alleen het hoofdbestanddeel vermeld. Alle 6 de gangen waren prachtig opgemaakt met verschillende ingrediënten, de smaken waren krachtig en puur en ik zou aan alle gangen een 10! willen geven.

Vooraf was een bolletje heerlijk zuurdesembrood (9) met wat tomatentapenade. Voor mij was dit de lekkerste vegetarische maaltijd ooit, en een van de beste maaltijden sowieso. Kosten van deze maaltijd voor 2 personen, inclusief 3 drankjes, onbeperkt water en 15 euro fooi waren 140 euro. Zeer warm aanbevolen! Ook zeer geschikt voor veganisten.

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten