zondag 25 maart 2018

Ongeduldig

Ik weet het: geduld is niet mijn sterkste eigenschap. Zojuist wilde ik een pizza gaan eten bij Ella's kitchen in Lunetten. Op de plek waar dit restaurant staat heeft eerder een Italiaan gezeten. Wegens het verhandelen van drugs is dit restaurant 2 jaar geleden gesloten. Tot nu heeft het gebouw leeggestaan, sinds een paar weken zit er een nieuw restaurant.
Ik was er om 18.20 uur en heb gelijk een pizza marinara besteld. Het duurde 10, 20, 30, 40, 50 minuten. Om 19.13 uur heb ik mijn spullen gepakt en heb ik bij een vlakbij gelegen tentje een broodje Döner besteld. Dat kwam binnen 7 minuten.
Heb ik er goed aan gedaan om te vertrekken, of had ik nog langer moeten wachten? Nu heb ik mijn pizza misgelopen, maar ik vind dat als je niet binnen 30 minuten een pizza op tafel kunt krijgen, je geen pizza restaurant moet beginnen.

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

6 opmerkingen:

 1. Heb je nog geïnformeerd waarom het zo lang duurde? Soms is er een goede reden voor waardoor geduld weer opgewekt kan worden. Maar mijn ervaring is dat het vaak slechte bedrijfsvoering is. Volgens mij heb je er goed aan gedaan om te vertrekken. Je zal ondertussen wel honger hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Niek, ik heb niet meer geïnformeerd. Ik had al een paar keer gevraagd waar mijn pizza bleef. Voor mij was een tafeltje met 4 personen en er was iemand die 5 pizza's had besteld. Er stonden 3! koks in de keuken, waarvan er 2 met de pizza's bezig waren. Als je ervan uitgaat dat een pizzabakker in 3 minuten een pizza oven klaar heeft, en de mijne was de 10e in de rij, dan zou de pizza's klaarmaken hooguit 20 minuten moeten duren plus maximaal 8 minuten in de oven. Ik denk dat er sprake is van slechte bedrijfsvoering. De serveerster kwam ook nogal ongeïnteresseerd over. Misschien dat ik ze over een tijdje nog een nieuwe kans geef, maar dan alleen op een dag dat Kolintang (mijn favoriete restaurant in Lunetten) niet open is. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je prima gedaan, Erik. Wie weet, hoeveel langer je nog had moeten wachten, voordat de pizza eindelijk gekomen was.
  Ik ben bang, dat ik als een dociele truttebol was blijven zitten, maar dit opstappen is beter voor jezelf. Bekijk het maar met je pizza! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anita, het voelt toch een beetje vreemd. Ik ben nog nooit eerder opgestapt in een restaurant omdat het wachten te lang duurde en daar is toch echt wel vaker sprake van geweest. Maar bij zoiets eenvoudigs als een pizza verwacht je dat gewoon niet. Als ze een beetje begrip voor de klant hadden gehad, dan hadden ze vast een schaaltje neergezet met wat brood en kruidenboter, maar ook dat bleef achterwege. We zullen het er maar op houden dat het personeel nog niet ingewerkt is. Groetjes, Erik

   Verwijderen
  2. Hoi Erik, van dat vreemd begrijp ik. Ik ben ook nog nooit ergens opgestapt. Misschien wordt het daar met de tijd beter als het personeel bijvoorbeeld wél ingewerkt is. Schrijf er dan maar weer een leuke blog over. Groetjes, Anita

   Verwijderen
 4. Ons excusses meneer ik hoop dat als uw langs komt dat we uw een gratis pizza kunnen aanbieden onze excusses hierbij

  BeantwoordenVerwijderen