maandag 30 juli 2018

Dvd: Babel

Babel (Mexico, 2006): 140 min: Regisseur Alejandro Gonzalez Inarittu

Babel PosterEen Amerikaans echtpaar is op vakantie in Marokko. Ze rijden in een bus vol met andere toeristen. In een klein bergdorpje heeft een huisvader een geweer gekocht van een jager. Zijn twee jonge zoons kunnen zo op jakhalzen schieten. De jongste van hen probeert of hij een bus in de verte kan raken. Hij mikt goed en de Amerikaanse vrouw in de bus raakt ernstig gewond. Haar man probeert om hulp te vinden.
Dit is een van de drie verhaallijnen in de film.

Thuis in San Diego heeft de Mexicaanse oppas van de twee kinderen van het echtpaar om vrij gevraagd om naar de bruiloft van haar zoon in Mexico te kunnen. Omdat zij geen vrij krijgt en ook niemand kan vinden om in haar plaats op de kinderen te passen, neemt zij de kinderen mee naar de bruiloft in Mexico.

In Japan zijn een aantal dove jonge vrouwen lid van een sportploeg. De vader van een van hen is degene die het geweer waarmee het schot gelost is, aan de jager heeft gegeven. Dit deel van de film komt niet helemaal uit de verf.

"Babel" heeft in 2007 de Oscar voor de beste film gewonnen. Ik vind het een goede film met een aantal goede acteurs, zoals de Mexicaanse oppas, haar neef (Gael García Bernal) en de Marokkaanse vader. Waarom de beroemde acteurs Brad Pitt en Cate Blanchett gecast zijn is mij niet helemaal duidelijk. Wat ook goed is in de film, is hoe de cultuurverschillen worden weergegeven tussen de vier landen. Ik denk dat de film hier een heel realistisch beeld geeft. Kortom, een goede film, maar hij komt niet in mijn top 100. Op IMDB krijgt de film een waardering van 7,5

  

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten