donderdag 25 april 2019

4: The Music Box

The Music Box (Verenigde Staten, 1933): Zwart-wit: 28 minuten: Regisseur James Parrott: Met Stan Laurel en Oliver Hardy

The Music Box PosterVelen van jullie zullen in hun jeugd wel eens filmpjes van Laurel en Hardy (ook wel de dikke en de dunne) gezien hebben. In hun films loopt altijd van alles mis, de samenwerking tussen Laurel en Hardy is geniaal en de filmpjes zijn altijd ontzettend grappig.

Laurel en Hardy zijn hun carrière begonnen met het maken van korte stomme filmpjes. Nadat het geluid was ingevoerd in de cinema, maakte ze korte filmpjes met geluid. De laatste paar jaren van hun carrière maakte ze lange films, die over het algemeen wat minder hoog worden aangeslagen, maar die nog steeds grappig zijn om naar te kijken.

"The Music Box" is wel de meest geniale film die Laurel en Hardy hebben gemaakt. Laurel en Hardy hebben al hun geld opgenomen  (3,80 dollar) bij de bank en zijn een verhuisbedrijf begonnen. Hun eerste opdracht is om een pianola te bezorgen. Het huis waar ze die pianola moeten bezorgen ligt bovenaan een hoge en steile trap. Vol goede moed beklimmen ze met pianola de trap. Natuurlijk gaat er van alles mis en donderen ze een paar keer met de pianola naar beneden.

Alles aan deze korte film is perfect. De samenwerking tussen Laurel en Hardy is geniaal, ze geven elkaar de gelegenheid om te schitteren. Natuurlijk maken ze er een puinhoop van. Je zal maar zulke verhuizers hebben!

Op IMDB krijgt ""The Music Box" van slechts 5700 mensen een waardering van 8,1. Ik vind het een van de allerbeste films ooit!

  

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten