Over mijOver mij:


Mijn naam is Erik Scheffers. Ik ben geboren in 1966 in Tilburg. Ten tijde van mijn geboorte was mijn vader leraar schei- en wiskunde aan de HBS en mijn moeder huisvrouw. In 1968 kreeg ik nog een zus en in 1976 een broer.

In 1973 toen ik 7 jaar oud was werd mijn vader ziek en kreeg hij schizofrenie. De ziekte van mijn vader was bepalend voor de sfeer in huis: hij zat de hele dag in zijn luie stoel bier te drinken, te roken en commentaar op van alles te leveren. Mijn moeder ging weer werken: op de LHNO.

De lagere school was de Gemma Galgani School en de middelbare school was het Pauluslyceum. Ik heb nog steeds een aantal vrienden die ik van het Paulus ken.

In 1983 is mijn moeder gescheiden van mijn vader. Dat werd tijd.

In 1984 ben ik gaan studeren aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen: Theoretische natuurkunde. Dat werd geen succes, ik dacht dat ik mijn tentamens ook wel zonder studeren kon halen, maar dat bleek tegen te vallen.

In 1985 ben ik naar Utrecht gegaan voor de studie Fysische Geografie. Dat ging beter, maar in 1990 werd ook ik ziek en kreeg ik een aan schizofrenie aanverwante stoornis. Daarom ben ik gestopt met mijn studie, heb wat uitzendwerk gedaan en later een Wajong-uitkering gekregen.

Sinds dat ik een uitkering krijg heb ik geen betaald werk meer verricht. Ik heb geleerd om mijzelf te vermaken: onder andere door veel te lezen, films te kijken, muziek te luisteren, te wandelen en lekker te eten (meestal met vrienden).

Mijn blog was in het begin een blog over wat ik gelezen had, maar ik heb het wat uitgebreid. Zoals het er nu naar uitziet blijf ik nog wel een tijdje bloggen.


Deze foto is gemaakt op zondagochtend 3 augustus 2014 tijdens een bezoek aan de fototentoonstelling van Jimmy Nelson door een van zijn assistentes.

7 opmerkingen:

 1. Ha Erik, je foto is helaas niet te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wim, ik hoop het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waauw Erik ! t is inderdaad een mooie foto. je staat er goed op, precies zoals je bent, zonder op - of afsmuk, belichitng en achtergond gwoonweg professioneel. En de 'assistent' heeft je goed in de peiling. complimenten voor die assistent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nanne, de hand van de meester is er in te zien. De foto's van het boek van Jimmy Nelson zijn adembenemend mooi. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Erik, ik heb je genomineerd voor de Liebster award, maar voel je niet verplicht. Als het niet uitkomt of je wil dat niet, mag je het voor kennisgeving aannemen. Lijkt het je echter wel leuk om mee te doen, dan is hier de link naar mijn stukje en de vragen.

  http://bettinaschrijft.blogspot.nl/2015/05/de-liebster-award-en-mijn-antwoorden.html

  Groetjes,

  PS: Inderdaad een mooie foto geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bettina, bedankt voor de nominatie. Ik heb de award al diverse malen voorbij zien komen in de blogs die ik volg en vind het wel leuk om de vragen te beantwoorden. Volgens mij hebben de blogs die ik volg hem allemaal al eens gehad, dus ik stuur hem verder niet door als ik de vragen heb beantwoord. Groetjes, Erik

   Verwijderen
 6. Hoi Erik, het Proust plan opnieuw leven in geblazen (was op Joke's blog Boekhappen, weet je nog?). Doe je mee? https://www.facebook.com/groups/134099213606717/

  BeantwoordenVerwijderen