Over Erik schrijft

Over Erik schrijft

Op Erik schrijft kun je lezen over boeken die ik lees, dvd's die ik bekijk, muziek die ik beluister, restaurants die ik bezoek en een aantal favoriete eenvoudige recepten. Af en toe zal ik ook wel eens een stukje plaatsen dat niet in een van deze categorieën valt.

Hier een overzichtje van wat ik zoal gelezen heb en wat ik nog van plan ben te gaan lezen. Voor een complete lijst van boeken die ik heb gelezen kun je kijken bij librarything.com onder mijn naam: Erik Scheffers.

Allereerst heb ik veel literaire boeken gelezen: grote schrijvers uit de wereldliteratuur en Nederlandstalige schrijvers. Van veel Nederlandstalige schrijvers die in de 20e eeuw gepubliceerd hebben, heb ik minimaal een boek gelezen. Ik lees zowel romans, verhalenbundels als autobiografische werken (denk aan de serie Privé-domein). Ik lees vrijwel geen literatuur die net is uitgekomen, bijna allemaal boeken van wat oudere datum. In die zin ben ik niet modebewust.

Toneelwerken lees ik vrijwel niet en ook gedichtenbundels kunnen mij niet bekoren. Ik lees geen detectives, sciencefiction, thrillers of spionage romans. In plaats daarvan heb ik enorm veel reisverhalen gelezen. Dat zal in de toekomst minder worden, ook doordat ik met problemen met mijn gezondheid minder in de gelegenheid ben om te reizen dan ik zou willen. Van de reisverhalen heb ik vooral veel boeken gelezen over (grote) fietstochten. Verder heb ik veel kinderboeken gelezen, een aantal graphic novels en stripverhalen, een aantal boeken over geschiedenis (vooral algemene wereldgeschiedenissen en over de 20e eeuw). Ik denk dat ik nu wel een redelijk overzicht van de geschiedenis in mijn hoofd heb zitten, dus waarschijnlijk zal ik dat in de toekomst minder lezen. Verder heb ik gelezen over kunst en vooral veel fotoboeken, die ik ook verzamel.

Ik ben van plan om verslag uit te brengen van ieder boek dat ik uitgelezen heb en in het geval ik een boek niet uitgelezen heb, als ik er iets over te melden heb. Ik lees met een tempo van ongeveer 50 blz per uur, en ik lees op dit moment ongeveer een uur per dag, zodat je ongeveer een nieuwe boekbespreking per week kunt verwachten.

Verder kijk ik regelmatig films of (soms) televisieseries. Ik bespreek in principe alleen die dvd's die ik met 4 of 5 sterren waardeer: iedere dvd die op dit blog is besproken vind ik dus zeer de moeite waard. Op mijn lijstje met favoriete dvd's kun je nog een aantal films zien die ik in de toekomst wil bespreken.

Cd's heb ik nog niet zoveel besproken. Dat heeft er mee te maken dat ik me geen deskundige voel op het gebied van muziek. Ik weet precies wat ik mooi vind en wat niet, maar aan te geven waarom is een heel ander verhaal. Vaak zal ik niet meer weten te zeggen dat ik de melodie mooi vind, de zanger (of zangeres) een mooie stem heeft of dat de songteksten interessant zijn. Vandaar ook dat ik steeds een youtube fragment bij de besproken cd zal plaatsen.

Wat restaurants betreft, als ik ergens uit eten ga zal ik een kort stukje schrijven. Omdat ik in Utrecht woon heb ik hier de meeste restaurants bezocht en besproken. Als je toevallig in Utrecht een geschikt restaurant zoekt loont het beslist de moeite om hier eens te kijken.

De recepten die ik heb opgeschreven zijn allen eenvoudig klaar te maken en vele tientallen keren getest. In ieder geval vind ik zelf deze gerechten meer dan de moeite waard.

Ik hoop dat mijn stukjes lezenswaard zijn en dat ze soms eens aanzetten om een boek, dvd, cd ter hand te nemen of een restaurant te bezoeken of een recept uit te proberen. Ik vind het leuk als je een reactie op de stukjes plaatst, ik zal proberen om ze zo snel mogelijk te beantwoorden. Veel leesplezier, Erik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten