dinsdag 27 juni 2017

Dvd: Le magasin des suicides

Le magasin des suicides (Frankrijk, 2012): 76 minuten: Regisseur Patrice Leconte

Le magasin des suicides PosterIn een grote donkere stad is iedereen naargeestig en heeft niemand zin in het leven. Er is echter een lichtpuntje in de stad: de winkel met hulpmiddelen om zelfmoord te plegen.

Deze winkel wordt gerund door vader Mishima, moeder Lucretia en kinderen Vincent en Marilyn. Men kan in de winkel kiezen uit talloze opties: een plastic zakje met bijgeleverd stukje plakband om je te verstikken (gratis als service van de zaak), touwen om je op te hangen, kogels voor pistolen, veel soorten vergif, een betonnen gewicht met bijgeleverde gietijzeren ketting om je in de rivier te werpen (speciaal door meneer gemaakt), of een scherp geslepen zwaard om seppuku te plegen.

Alles loopt goed in de winkel, er komt nooit een klant terug om zijn geld terug te vragen. Dan wordt de kleine Alan geboren. In tegenstelling tot zijn ouders en zijn broer en zus is hij erg levenslustig en lacht hij volop. Hij gaat de gang van zaken in het familiebedrijf dan ook danig in de war schoppen.

"Le magasin des suicides" is een erg grappige animatiefilm vol met zwarte humor. Er worden ook talloze liedjes gezongen, die ik niet het sterkste deel van de film vind. De animaties van de levensmoede personen zijn erg overtuigend evenals vader en moeder, de animaties van de kinderen vond ik wat minder geslaagd. Kijk naar deze film als je de somberheid van het leven weg wil lachen!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten