dinsdag 10 april 2018

Annie Leibovitz: Portretten 2005-2016

Annie Leibovitz: Portretten 2005-2016 (Verenigde Staten, 2017): 305 blz: Vertaald door Hilde Pauwels (2017): Uitgeverij Lannoo: Oorspronkelijk uitgever Phaidon

Annie Leibovitz Portretten 2005-2016Annie Leibovitz is waarschijnlijk 's werelds bekendste fotograaf van beroemdheden.

Ik kreeg het boek vandaag (27 maart) in huis en heb het meteen bekeken (de foto's) en de teksten doorgelezen.

Het boek is een visuele Who's who van beroemde kunstenaars, filmsterren, sporters en politici. Wat te denken van namen als: koningin Elizabeth 2, Barack Obama, Hilary Clinton, Clint Eastwood, Sharon Stone, Kate Winslet, Serena en Venus Williams, Michael Phelps, George Clooney, Leonard Cohen, Carla Bruni, Stephen Hawking en ga zo maar door.

De foto's zijn een genot om naar te kijken en ze zijn elk een kunstwerk op zich. Zoals Annie Leibovitz het zelf zegt: ze maakt foto's waarvan ze hoopt dat die de tand des tijds kunnen doorstaan. Wat mij betreft is ze daar meer dan in geslaagd, ik zal dit prachtige boek nog vaak openslaan!

  


Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

2 opmerkingen:

  1. Zo'n mooi fotoboek is een echte aanwinst en ik kan me goed voorstellen dat je hier heel erg blij mee was. Fijne cadeautjes (voor jezelf) zijn dat! Ik heb er ook een paar die ik regelmatig inkijk. En soms heb je bepaalde foto's die dan weer op een heel andere manier ziet. Mooi.

    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Bettina, ik ben een enorm liefhebber van mooie fotoboeken. Ik denk dat het merendeel van de boeken die ik de laatste 5 jaar gekocht heb, fotoboeken zijn. Annie Leibovitz is zo'n fotografe die beroemdheden weer net even anders fotografeert. De manier waarop ze haar foto's in scene zet vind ik bijzonder knap. Enkele van haar foto's zul jij ook wel kennen, zoals Whoopi Goldberg in een bad van melk of de foto van een naakte John Lennon die in een foetus-houding tegen Yoko Ono aanligt, gemaakt op de dag voor zijn dood. Groetjes, Erik

    BeantwoordenVerwijderen