donderdag 12 april 2018

Dvd: Eat pray love

Eat pray love (Verenigde Staten, 2010): 135 minuten: Regisseur Ryan Murphy

Eat Pray Love Poster"Eat pray love" is de verfilming van het gelijknamige boek van Elizabeth Gilbert (gespeeld door Julia Roberts) over haar zoektocht naar zichzelf.

Het verhaal van de film is in een regel samen te vatten: een vrouw is ontevreden over haar huwelijk, besluit om te scheiden en gaat een jaar op reis op zoek naar zichzelf.

Liz gaat eerst 4 maanden naar Italië om Italiaans te leren en lekker te eten, vervolgens gaat ze 4 maanden naar India om in een Ashram dichter tot God te komen en als afsluiting 4 maanden naar Bali waar ze een nieuwe geliefde ontmoet.

De film is oppervlakkig, en niet verrassend of vernieuwend. Maar hij doet precies waar ze in Hollywood zo goed in zijn, een onderhoudend verhaal vertellen met een mooie hoofdrolspeelster en aangename bijfiguren met bijbehorende mooie beelden voor het grote publiek. Het voelt als een onderdompeling in een warm bad. Ik heb een aangename avond gehad. Erg prettig om tot je te nemen met een grote zak chips of popcorn en een biertje of een cola onder handbereik!

Op IMDB wordt deze film afgebrand met een waardering van 5,7 en ook in mijn filmgids (Radio Times 2017) krijgt hij maar 2 sterren. Oordeelt u zelf. Voor een veel uitgebreidere bespreking van zowel het boek als de film, zie het blog van Bettina.

   

2 opmerkingen:

  1. Ik vond het boek een stuk beter dan de film, maar het blijft zoete koek allemaal. Lekker als je er voor in de stemming bent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Hella, ik heb het boek niet gelezen, maar de film is inderdaad lekker als je in de stemming bent, niks zwaars. Groetjes, Erik

      Verwijderen