woensdag 11 december 2019

Mijn favoriete eetgelegenheden in Utrecht in 2019

In 2019 heb ik niet zo heel veel buiten de deur gegeten. Wel heb ik gemiddeld 2 keer per week bij Kolintang gegeten en zeer regelmatig een kop soep bij de Veldkeuken in Amelisweerd genomen en ook zeer regelmatig een kop soep, stuk taart of broodje bij Vers.

De onderstaande 9 eetgelegenheden zijn mijn favorieten van het afgelopen jaar. Al deze eetgelegenheden zijn oude bekenden van mij, ik kom hier in bijna alle gevallen al minstens 5 jaar. Alleen bij le Jardin en Pizz'Arte kom ik pas sinds vorig jaar. Ik ga gemiddeld één keer per twee maanden met een goede vriendin uit eten. Ook zij is over al deze 9 eetgelegenheden erg enthousiast.

- Cantina di David: Mijn favoriete Italiaanse restaurant in Utrecht. Het eten is er geweldig, wel een beetje aan de dure kant en het restaurant is ideaal ook als je rustig wilt kletsen met je tafelgenoot tijdens het eten.

- C'est Ça: Mijn favoriete restaurant in Utrecht. Je krijgt voor 39,50 euro een verrassing 5-gangen menu. Het eten is altijd geweldig en je zit hier heerlijk.

- le Jardin: Een wat duurder restaurant waar je heerlijk vegetarisch kunt eten met zelf gekweekte groenten.

- Jasmijn en ik: Ook een van mijn favoriete restaurants. Hier eet je authentiek Chinees en je zit er ook zeer gezellig. Dit restaurants is iets goedkoper dan de bovenste 2 op de lijst.

- Kolintang: Voor wie mijn blog regelmatig leest, behoeft dit eethuis geen introductie meer. Hier eet ik 2 keer per week. Voor 13 euro krijg je een bord vol met heerlijk Indonesisch eten, waar zelfs ik genoeg aan heb. Ik denk dat er in heel Nederland zeer weinig eetgelegenheden zijn waar je voor zo weinig geld zo lekker kunt eten.

- Pizz'Arte: Klein zaakje in Lunetten waar ze de lekkerste pizza's maken die ik ken. Ik laat de pizza's altijd bij mij thuis bezorgen.

- Umami: Bij Umami kun je voor een vast bedrag van 28 euro onbeperkt eten. Het eten is zonder meer erg goed, maar ze serveren geen kraanwater en de zaak is behoorlijk lawaaiig, zodat je hier niet moet zijn als je met iemand uitgebreid bij wilt kletsen.

- de Veldkeuken: De Veldkeuken is een eetgelegenheid die prachtig gelegen is in Amelisweerd, aan de oever van de Kromme Rijn. Ik ben hier vooral fan van de soepen en het gebak. Bij mooi weer kan het hier erg druk zijn.

- Vers: Rob en Manon zijn de zeer vriendelijke eigenaars van dit knusse zaakje aan de Oude Gracht. Vooral geschikt om heerlijke soepen of broodjes te eten en rustig te kletsen.

De recensies waar je op kunt klikken zijn allemaal al vrij oud, maar nog steeds relevant. Bij Kolintang is het eten de afgelopen jaren nog verder verbeterd en bij de Veldkeuken moet ik hoognodig weer eens dineren om ze een herkansing te geven. Toen ik er ging eten kon je er net een maand ook 's avonds eten.

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten