woensdag 16 maart 2016

Recept: Pasta met saus van prei, tonijn en pijnboompitten

Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram pasta
- 3 blikjes tonijn op olijfolie
- 2 uien
- 2 stronken prei
- pakje kruidenkaas: bijvoorbeeld boursin, maar de goedkope eigen merk kruidenkaas is net zo lekker
- 1 flesje witte wijn van 250 ml
- 1 pakje pijnboompitten

Bereiding: Een grote pan met water opzetten voor de pasta. Intussen de blikjes tonijn openen en de olie afgieten in de koeken- of braadpan. Uien schillen en in stukjes snijden. Uien glazig fruiten in de olijfolie. Prei wassen, overlangs halveren en in halve ringetjes snijden. Prei bij de uien doen en een paar minuten meebakken totdat hij gaar is.

Intussen de pasta koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. De tonijn en de witte wijn toevoegen en als laatste vlak voor het opdienen de kruidenkaas en de pijnboompitten toevoegen. Dit is een eenvoudige pastasaus en erg lekker. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen