dinsdag 11 oktober 2016

Dvd: Alice in Wonderland (Tim Burton)

Alice in Wonderland (Verenigde Staten, 2010 ): 104 minuten: Regisseur Tim Burton

Alice in Wonderland PosterVanavond heb ik met een vriend naar "Alice in Wonderland" zitten kijken, de filmversie van Tim Burton geïnspireerd op het beroemde boek van Lewis Carroll.

Tim Burton is de laatste 20 jaar een productief regisseur die vele mooie films op zijn naam heeft staan. Voor deze film heeft hij flink uitgepakt. Dat kon ook want hij had een enorm budget, van 200 miljoen dollar.

Voor de film heeft Tim Burton voor een raamvertelling gekozen: Alice is aanwezig op een feest dat door een jongeman is georganiseerd die om haar hand wil vragen. Zij ziet een konijn, rent achter het konijn aan en valt in een hol.

Zo komt zij terecht in een wondere wereld onder de grond, bevolkt door wezens als de Cheshire-kat, Twiedeldum en Twiedeldij, De rode koningin, De Maartse haas en de gekke hoedenmaker.

Burton heeft zich niet strikt aan het boek gehouden, maar zich veeleer door zijn eigen fantasie laten leiden. De bandersnaai en de Jabberwocky komen uit andere gedichten van Lewis Carroll. Het doet er niet toe, de film oogt fantastisch en is zeer onderhoudend om naar te kijken. Geschikt voor de hele familie, behalve de allerkleinsten!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten