donderdag 15 februari 2018

Een dag uit mijn leven.

Ik dacht eerst over een fictieve dag te schrijven, maar ik vind de dag van vandaag (dinsdag 28 november 2017) een typisch voorbeeld van een geslaagde dag.

Gisteren sliep ik om ongeveer 23.15 uur wat vroeg is voor mijn doen. 'S nachts ben ik er een aantal keren uit geweest om naar het toilet te gaan, ik denk 4 keer.

Om 13.15 uur werd ik wakker. De computer aangezet, de verwarming op 20 graden gezet, 3 bruine boterhammen uit de diepvries gehaald en eventjes achter de computer gezeten om mijn favoriete websites te bekijken. Na ongeveer 10 minuten ben ik aan mijn ontbijt begonnen, 3 bruine boterhammen met geitenkaas. Meestal eet ik oude Goudse op mijn brood, dus dit was een traktatie. Twee bekers melk gedronken en en een stuk of vier bekers koud water. Daarna een douche genomen en mijn haren gewassen (dat laatste doe ik zelden).

Om 13.45 uur vertrok ik met mijn Samsonite-tas en een boek van Proust naar de kapper "Brainwash" om mijn haren te laten knippen. Er waren 3 wachtenden voor mij. Tijdens het wachten heb ik 30 bladzijden in Proust gelezen. Om 15.10 uur was ik klaar bij de kapper.

Eigenlijk was het al te laat om nog naar de stad te wandelen, maar de zon scheen en ik had zin in een wandeling dus ik besloot mijn vriend te bellen dat ik wat later thuis zou zijn. Even bij eethuis Vers langsgegaan om daar een kop thee en een brownie te nemen. Met Rob en Manon (de eigenaars) gepraat en gevraagd wat ze van mijn stukjes vonden. Daarna wat gedronken en bijna 20 minuten met een serveerster gepraat die ik erg graag mag en die er morgen voor het laatst is.

Om 16.30 uur was ik bij antiquariaat Aleph, waar ik even met de eigenaar heb gesproken. Hij had mijn stukjes nog niet gelezen. Ik zag een cassette liggen met 10 romans van Louis Couperus in nieuwstaat, die ik na enig onderhandelen voor 30 euro mocht meenemen. Dat blijkt ook ongeveer de prijs op internet te zijn, dus zowel ik als de boekhandelaar kunnen tevreden zijn.

Ik heb de bus 8 genomen vanaf het Neude naar huis. Om 17.15 uur was ik thuis en heb ik 15 minuten achter de computer gezeten.

Om 17.30 uur begon ik met koken. Een eenvoudige doch voedzame maaltijd gegeten samen met een vriend: Opperdoezen met snijbonen en een eendenborstfilet. Als toetje had ik ijs van Hertog.
Even de afwas gedaan met zijn tweeën en daarna de dvd opgezet: "Der himmel über Berlin". Film gekeken van 18.40 uur tot 21.00 uur met tussendoor twee plaspauzes en een telefoontje met mijn broer.

De film was onderhoudend met prachtige beelden, mooie muziek en interessante teksten, maar toch niet geheel naar mijn smaak. Vier sterren, maar ik vind hem niet goed genoeg om er een bespreking van te schrijven op mijn blog. Met de vriend naar station Lunetten gewandeld en hem op de trein gezet.

Van 21.30 tot 22.00 uur heb ik mijn favoriete sites bekeken en een tijdje bij een verkoper op marktplaats naar zijn advertenties gekeken omdat daar een aantal films van de Iraanse regisseur Abbas Kiarostami werden aangeboden. In totaal heb ik 9 dvd's besteld.

Vanaf 22.00 uur tot 22.25 uur heb ik aan dit stukje zitten schrijven. Zo meteen ga ik mijn zus bellen. Daarna ga ik mijn medicijnen innemen, tanden poetsen en naar bed.

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom. 

6 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee om een geslaagde dag te beschrijven. Ik houd wel van dit soort persoonlijke verhalen. Het geeft een kijkje in de wereld van een van de vele andere mensen die je zo maar anoniem voorbij fiets op straat. Regelmatig vraag ik me dan af hoe diegene zijn leven vult. Interessant om een dag met jou mee te mogen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Niek, dank je. Morgen komt het vervolg, de week er na. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n fijne aankoop maakt de hele dag al goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hella, dat klopt, alhoewel het de vraag is wanneer ik de boeken van Couperus ga (her)lezen. Er zijn nog zoveel boeken die op het programma staan. Groetjes, Erik

   Verwijderen
 4. Ik vind dit leuk om te lezen, Erik. Bijzonder om te zien hoe jouw dag eruit ziet en vooral duidelijk te krijgen hoe jouw ritme idd verschilt van dat van mijzelf bijvoorbeeld. En wat kan een wandeling je opeens aanlokken he? Een fijne dag, alles met elkaar, kan ik me voorstellen.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bettina, ik had zo opeens maar zin om over mijn eigen leven te schrijven in plaats van over een boek of een film. Ik houd altijd erg van wandelen. Zeker als het redelijk weer is, zou ik iedere dag wel een flink stuk willen lopen. Het komt er vaak niet van, omdat ik wandelen in mijn eentje toch niet zo leuk vind als met een vriend of vriendin. Als ik alleen ben loop ik vaak naar de stad en combineer dat dan met een bezoek aan Hinderickx en Winderickx, Vers en Aleph. Groetjes, Erik

   Verwijderen