maandag 19 februari 2018

Uit eten in Utrecht: Wokrestaurant Mr Shi

Afgelopen donderdag heb ik met 2 vrienden gegeten bij het Wokrestaurant Mr Shi. Ik was hier al eerder geweest, meer dan tien jaar geleden. Destijds was het een erg druk restaurant, maar was ik niet erg enthousiast.

We kwamen om 19.15 uur een bijna leeg restaurant binnen. Het concept van dit restaurant is duidelijk, je betaalt 27 euro per persoon en daarvoor kun je zo veel eten en drinken als je wilt (alcoholische dranken uitgezonderd).

Ik had trek, dus ik besloot om niet op het voorgerecht te wachten, maar liep gelijk naar de bakken waarin de etenswaren uitgestald lagen. Er was redelijk wat keus: ossenhaas, varkenshaas, kipfilet, tong, grote garnalen, Noorse garnalen, mosselen, inktvis, surimi, champignons, Chinese champignons, peultjes, uien, paksoi, taugé, worteltjes, broccoli en nog verschillende andere lekkernijen. De bedoeling is dat je een bordje maakt met de door jou gewenste ingrediënten en dat vervolgens dan aan de  kok geeft, die het dan even kort in een bouillon kookt en vervolgens even wokt. Zaak is om niet te grote porties te nemen en de ingrediënten met beleid te kiezen. Ik had voor de eerste ronde wat ossenhaas met verschillende groenten (7).

Nadeel van dit Wokrestaurant is dat ze overal een saus willen toevoegen aan de te wokken ingrediënten. Deze sauzen vind ik zonder uitzondering smerig, vandaar dat ik altijd vraag of ze bij mijn maaltijd geen saus willen toevoegen. De kok kijkt dan even vreemd, maar gelukkig doet hij wat ik vraag. Ook een van mijn twee vrienden neemt zijn maaltijd zonder saus.

Intussen was mijn voorgerecht ook gearriveerd, een lamskotelet met een vieze saus (7).

Behalve de bakken met etenswaren om te wokken, zijn er ook nog bakken met snacks: frites, bitterballen, saté's, mini loempiaatjes, gebakken bananen (8) en wat bakken met fruit voor het toetje: lychees uit blik (9), verse ananas (8), mini tompoucen, kersen uit blik, mandarijntjes uit blik, perzikschijven uit blik, verse stukjes meloen (8).

Uiteindelijk heb ik aardig wat gegeten: ik heb 3 keer opgeschept en ook nog flink wat gebakken bananen en fruit gegeten. Voor het ijs was geen plaats meer.

Bij het eten heb ik 3 glazen cola gedronken en een glas niet zo verse jus (6). In tegenstelling tot vrijwel altijd heb ik geen water gedronken.

De inrichting van het restaurant vind ik wel aardig, met onder andere een mooi beschilderd kamerscherm ter afsluiting van de toiletten. Omdat er maar weinig gasten waren, was het erg ongezellig in het restaurant. Voordeel hiervan was wel dat we nooit hoefden te wachten op ons eten. Zo zie je maar weer: elk nadeel heb zijn voordeel.

Eindcijfer voor het eten is een 7. Ik zal hier niet snel nog een keer gaan eten, zeker ook omdat het slechts op 5 minuten lopen van Kolintang ligt, een Indonesisch restaurant waar ik 2 keer per week eet en dat veel goedkoper is en waar het eten naar mijn smaakbeleving ook veel lekkerder is.

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten