donderdag 1 februari 2018

Uit eten in Utrecht: Vegetarisch restaurant Broei

Het is al een tijdje geleden dat ik in Utrecht in een restaurant heb gegeten, waar ik nog niet eerder had gegeten. A, een vriendin van mij, had voor gisterenavond het restaurant Broei uitgezocht dat is gelegen aan de Oosterkade, vlakbij het station Vaartsche Rijn. Handig voor mij is ook dat het makkelijk te belopen is, het is slechts een half uur lopen vanaf mijn woning in Lunetten.

Broei is opgezet door de eigenaar van "De Vaartsche Rijn" (was een van onze favoriete restaurants, is helaas sinds september gesloten) om een goed en wat goedkoper vegetarisch alternatief te bedenken. Ik heb hier een jaar of 3 geleden, toen ze net geopend waren een keer een Japanse groentesoep gegeten waar ik niet weg van was, maar vanavond was het eten uitstekend.

Vooraf had ik een soep van aardpeer, heerlijk en een lekker stevige soep (9).

Hoofdgerecht was een risotto, gemaakt met rode wijn en paddenstoelen (9).

Als toetje hadden we allebei een chocolademousse met wat ijs en een kletskop (9).

Bij het eten heb ik een glas verse jus (8) gedronken en veel gratis kraanwater zoals het hoort. Na afloop heb ik nog een kopje Earl Grey thee gedronken met een stuk sinaasappeltaart (8).

Het eten beviel ons erg goed, zonder onnodige flauwekul zoals amuses en met porties die ook voor mij voldoende zijn (ik heb het al vaker gezegd, ik ben een grote eter). We rekenden allebei 40 euro af (inclusief een kleine fooi), wat ik gezien het gebodene niet onredelijk vond.
Wij hebben er een nieuw favoriet restaurant bij. Vooral interessant voor diegenen die van vegetarisch of zelfs veganistisch eten houden of die gewoon eens wat anders willen.

2 opmerkingen:

  1. Dank voor de tip, ik ga deze onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Barbara, voor jou als veganist is dit een absolute aanrader! Voor vegetariërs is de keus in de meeste restaurants al niet al te groot, maar voor veganisten is de keus helemaal bedroevend. Zowel mijn voorgerecht als mijn hoofdgerecht waren geheel veganistisch en smaakten erg goed. Ik zou in Utrecht geen betere keus weten voor een veganist, hoewel ze bij eethuis Vers en bij de Veldkeuken ook goede veganistische maaltijden hebben. Ik weet niet hoe ik in mijn reactie een link moet verwerken, maar je kunt ook even kijken bij mijn besprekingen van die 2 restaurants. Groetjes, Erik

    BeantwoordenVerwijderen