woensdag 28 maart 2018

Richard l'Anson: Lonely planet's gids voor de reisfotografie

Richard l'Anson: Lonely planet's gids voor de reisfotografie (Australië, 2012): 360 blz: Vertaald door Ernst Schreuder en bewerkt door Wino Wijnen (2015): Uitgeverij Lannoo

Lonely planet's gids voor de reisfotografieHet is voor een blogger een goede gewoonte om alleen een boek te bespreken als hij het in zijn geheel gelezen heeft. Soms valt er ook wel wat zinnigs over een boek te zeggen, zonder dat je het van kaft tot kaft hebt gelezen.

Een tijdje terug was ik op bezoek bij een vriend. Hij had dit boek cadeau gekregen voor zijn verjaardag. Ik zag het liggen, bladerde er wat door en werd aangesproken door de hoge kwaliteit van de foto's. Nu heb ik het boek geleend bij de bibliotheek.

"De gids voor reisfotografie" is onderverdeeld in 4 delen:
1) Om te beginnen: over digitale fotografie, over het materiaal, camera's, lenzen en accessoires en over computers en software.
2) De kunst van het fotograferen.
3) De onderwerpen
4) Weer thuis, over hoe je het beste je foto's kunt opslaan en bewaren en hoe je ze kunt delen en er eventueel geld aan kunt verdienen.

Sinds 2000 heb ik niet meer gefotografeerd, en ik ben nooit overgestapt op een digitale camera. Ik heb vooral deel 1 aandachtig gelezen, zodat ik nu weer een beetje op de hoogte ben van de belangrijkste aspecten van de digitale fotografie. Deel 2 en deel 3 heb ik overgeslagen en deel 4 heb ik kort doorgekeken.

Het boek leest erg prettig en de informatie is duidelijk. Veel handboeken over hoe je goede foto's moet maken lijden aan hetzelfde euvel, de kwaliteit van de foto's in deze boeken is ondermaats. Als je die foto's ziet dan denk ik al gauw bij mijzelf dat ik het beter kan. De foto's in "De gids voor reisfotografie" zijn daarentegen een genot om naar te kijken. Kortom, een aanrader voor wie zich wil verdiepen in de kunst van de fotografie.

   

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten